O klubu

Kolesarski klub dolenjska BALANCA je bil ustanovljen leta 2002. Nastal je pravzaprav spontano. Nekaj ljubiteljev kolesarjenja se je pričelo družiti. Kmalu na začetku tega druženja so se odločili, da malo za šalo, malo za res preizkusijo svojo vzdržljivost in so se odpravili s kolesom iz Krmelja v Portorož.

Podvig je uspel, udeleženci so bili zadovoljni in zato so sklenili, da bodo s kolesarjenjem nadaljevali. Uspešnost tega podviga je botrovala tudi vse večjemu številu ljubiteljev kolesarjenja, ki so se želeli pridružiti tej ekipi. Ravno zaradi tega so se odločili, da tudi uradno potrdijo svoj obstoj z ustanovitvijo in registracijo. Kolesarski klub Dolenjska Balanca je bil prvi kolesarski klub registriran v takratni občini Trebnje.

Člani kluba so v začetku kolesarili predvsem rekreativno, v bližnji in daljni okolici. Kmalu pa so se odločili, da bodo na kolesu spoznali tudi preostali del Slovenije in morda »pokukali« tudi čez mejo. Mnogim je kolesarjenje postalo glavni vir sprostitve. Vsako leto vse več članov osvoji akcijo Slovenija kolesari. V zadnjih letih se v klubu povečuje tudi družinsko kolesarjenje. Izhod v Portorož pa je zaradi svoje posebnosti že od samega začetka postal kar tradicionalen. Organizirano se udeležujejo tudi ostalih kolesarskih prireditev in tako predstavljajo Mokronog ter Dolenjsko po vsej Sloveniji, svoje ime pa so ponesli tudi izven naših meja.

kolesarski-maraton-po-mirenski-dolini-006

Klub deluje dobro, organizira lastne kolesarske izhode, izlete, piknike in ima tudi stalne sponzorje.

KK Dolenjska Balanca je tudi organizator Maratona po Mirnski dolini, ki je uvrščen v akcijo Slovenija kolesari. Skupaj s pomočjo sponzorjev in veliko vloženega osebnega dela članov kluba smo ga uspešno organizirali že šestkrat, tako bo letos že sedma izvedba.

Klub je aktiven na več področjih, ter sodeluje tudi pri drugih organiziranih akcijah in prireditvah.

Kontakt

  • 041-744-741 - <dejan
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kolesarski klub Dolenjska BALANCA

  • Pod gradom 2
    8230 Mokronog

Obiščite nas na facebooku