1. HITROSTNI VZPON NA TREBELNO ZA POKAL TREBELANČEK

 

Kolesarski klub Dolenjska Balanca  je v petek, 19. maja 2023 izvedla že tradicionalni, tokrat 9. hitrostni vzpon na Trebelno. Udeleženci so tekmovali za pokal Trebelanček. Na 4,6 kilometrov dolgi trasi so kolesarji in kolesarke, razvrščeni v 13 kategorij, poleg klasičnih kategorij so bile še kategorije Goni pony, E-Bike in MTB. Prvi trije od vsake skupine so prejeli medalje, generalno, za najboljši čas, pa prehodni pokal. Vsak udeleženec je prejel tudi malico in pijačo, ki so jo skrbno pripravili v okrepčevalnici Trebelenček, ki je bil tudi generalni sponzor prireditve. Tekmovalci so premagali vzpon z višinsko razliko 260 metrov in povprečni naklon 6 %. Hitrostni vzpon je potekal v okvirju Slovenija Kolesari. Medijsko je dogodek podprla tudi RTV SLO in ga bo, v oddaji MIGAJ Z NAMI,  predstavila na TV Slovenija 2, v petek, 26. 5. 2023, ob 17.40 uri.

 

Na kolesarskem vzponu je sodelovalo 72 kolesarjev in kolesark. Start je potekal v Mokronogu, na parkirišču pred pošto v Mokronogu. Prvi udeleženec je startal natanko ob 17.00, nato pa so udeleženci startali na 30 sekundne intervale. V povprečju so kolesarji in kolesarke potrebovali približno 17 minut, da so prikolesarili na cilj, ki je bil pri okrepčevalnici Trebelanček, na Trebelnem. Večina prejemnikov medalj in pokalov pa je bilo seveda precej hitrejših. Najboljši, Miran Kovačič, team Grandfondo Slovenija je za vzpon potreboval le 11 minut in 33 sekund. Oviralo ga ni niti precej oblačno, rahlo deževno in hladno vreme.

Pred startom je zbrane kolesarje pozdravil župan Občine Mokronog-Trebelno Franc Glušič, ki se je zahvalil in zaželel srečo vsem, ki so se vzpona udeležili ter čestital domačemu Kolesarskemu klubu Dolenjska Balanca za organizacijo tradicionalne prireditve.

KK Dolenjska Balanca se na tem mestu zahvaljuje vsem sponzorjem, članom in podpornikom Kolesarskega kluba Dolenjska Balanca, udeležencem ter vsem ljudem dobre volje, ki so kakorkoli pripomogli k poteku same prireditve. Prireditev je potekala v zdravem tekmovalnem vzdušju, ob odlični organizaciji in tekočem poteku.

KK Dolenjska Balanca pa vas že vabi na 17. Kolesarski maraton po Mirnski dolini, ki bo potekal v Mokronogu, v nedeljo, 25. junija 2023, od 9. 30 ure dalje. Vljudno vabljeni!

Za sedaj pa le še športni pozdrav in pojdite na kolo, za zdravo telo!

KK Dolenjska balanca

zapisala

Mateja Ćirić Jamnik