Poletje je prineslo lepo vreme in z njim številne aktivnosti našega kolesarskega kluba. 26. 6. 2022 se je odvijal 16. kolesarski maraton po Mirnski dolini, na katerem je 100 prijavljenih kolesarjev lahko izbiralo med trasami dolžin 51, 32 in 12 km (družinski maraton). K zelo uspešni izvedbi prireditve so poleg naših članov močno pripomogli motoristi (spremljanje kolesarjev), člani Turističnega društva Mokronog (priprava praženega krompirja) ter prostovoljni gasilci iz Mokronoga (priprava hrane in pijače), Krmelja in Tržišča. Zahvaljujemo se vsem naštetim kot tudi Krajevni skupnosti Krmelj (priprava okrepčilne postaje na Hinjcah) in Občini Mokronog Trebelno za sofinanciranje zdaj že tradicionalnega maratona po naši dolini.

16. 7. 2022 smo se z memorialno vožnjo preko Sevnice in Bohorja poklonili pokojnemu članu Jožetu Hočevarju. S čustvi prežet dogodek se je zaključil s prižigom svečke na pokopališču in druženjem v zidanici sorodnikov pokojnega na Malkovcu.

Med 27. 4. in 1. 5. 2022 je potekalo dobrodelno kolesarjenje okrog Slovenije (DOS). Med kolesarji, ki so v petih etapah skupaj prevozili 1225 km, sta bila tudi naša člana Ludvik Lenarčič in Miran Gračner, katerima čestitamo za podvig. Čestitka velja tudi ostalim članom, ki so z Ludvikom in Miranom prekolesarili del poti.

Poslanstvo našega kluba je povezovati ljudi, ki radi sedejo na kolo, pa naj si bo cestno, treking ali gorsko. Cestni kolesarji v okviru našega kluba pogosto skupaj kolesarijo ob nedeljah (nedeljske runde), udeležili so se tudi kolesarskih maratonov v Novem mestu, Grosuplju, Šentjerneju, Krškem, Vršiču, prevozili pa so tudi traso Gira, ki je potekala po Sloveniji. Gorski kolesarji poleg vikendov izkoristijo lepo vreme tudi med tednom, termin kolesarjenja pa lahko hitro uskladijo, zahvaljujoč različnim skupinam na družabnih omrežjih. Med nami so tudi kolesarji, ki se s kolesom odpravijo na dopust. Tadej Grabnar je se je v juliju s kolesom in prikolico odpravil na 10-dnevno kolesarsko avanturo po Sloveniji in zamejstvu v skupni dolžini 800 km.

Nekatere naše aktivnosti so z leti postale tradicionalne. Tak primer je kolesarski vikend v Strunjanu, ki bo letos potekal med 30. 9. in 2. 10. 2022. Cestni kolesarji bodo do Strunjana ob organiziranem spremstvu prišli s pomočjo vrtenja pedal, naslednji dan pa jih bo pod vodila do Novigrada na sosednjem Hrvaškem in nazaj. Med našimi člani je tudi kar nekaj gorskih kolesarjev, ki bodo v Strunjanu prišli na svoj račun zaradi obilice lepih makadamskih poti. Kolesarsko druženje bomo ponovili med 14. in 16. 10. 2022 v Rabcu na Hrvaškem z vzponom na Učko. Lepo vabljeni, da sem nam pridružite vsi, ki vam kolesarjenje poleg potu nariše tudi nasmeh na obraz.

Kolesarski klub Dolenjska Balanca