O KLUBU

PREDSTAVITEV

POSTANI ČLAN KK DOLENJSKA BALANCA

POSTANI ČLAN KK DOLENJSKA BALANCA

ZAČETKI

Kolesarski klub dolenjska BALANCA je bil ustanovljen leta 2002. Nastal je pravzaprav spontano. Nekaj ljubiteljev kolesarjenja se je pričelo družiti. Kmalu na začetku tega druženja so se odločili, da malo za šalo, malo za res preizkusijo svojo vzdržljivost in so se odpravili s kolesom iz Krmelja v Portorož.

Podvig je uspel, udeleženci so bili zadovoljni in zato so sklenili, da bodo s kolesarjenjem nadaljevali. Uspešnost tega podviga je botrovala tudi vse večjemu številu ljubiteljev kolesarjenja, ki so se želeli pridružiti tej ekipi. Ravno zaradi tega so se odločili, da tudi uradno potrdijo svoj obstoj z ustanovitvijo in registracijo. Kolesarski klub Dolenjska Balanca je bil prvi kolesarski klub registriran v takratni občini Trebnje.

Člani kluba so v začetku kolesarili predvsem rekreativno, v bližnji in daljni okolici. Kmalu pa so se odločili, da bodo na kolesu spoznali tudi preostali del Slovenije in morda »pokukali« tudi čez mejo. Mnogim je kolesarjenje postalo glavni vir sprostitve.

KLUB DANES

Danes ima klub prek 70 članov in članic, ki smo dejavni tako na cestnih, kot na gorskih kolesih ter seveda tudi na E-bike, trek itd. Ostajamo pretežno rekreativno društvo in sprejmemo v svoje vrste vsakega, ki ga kolesarjenje veseli ne glede na zmogljivost in tip kolesa. Veseli smo tudi kolesarskih družin in podmladka.

Glavna dejavnost kluba je organizacija dogodkov od katerih sta najpomembnejša kolesarski maraton po dolini reke Mirne in hitrostni vzpon na Trebelno za pokal Trebelanček. Poleg tega pa organiziramo še dobrodelno kolesarjenje, martinovo kolesarjenje, memorialno vožnjo za preminule dolgoletne člane kluba, štefanov pohod in kolesarjenje v Nebesa ter vsako leto še kaj novega. Med drugim pa tudi pomagamo pri izboljšanju kolesarske infrastrukture in informiranju kolesarjev o zanimivostih v bližnji okolici, naredili smo tud zloženko z opisom poti po krajih okoli Mokronoga kjer je naš sedež.

Za člane vsako leto organiziramo vsaj tri vikend izlete od tega tradicionalno oktobra v Strunjan in enkrat zgodaj spomladi ali pozimi v Poreč. Tam se organizirajo izleti primerni za vsako skupino od napornih cestnih in gorskih tur do družinskih izletov. Sicer pa se udeležujemo različnih kolesarskih dogodkov po sloveniji, organiziramo skupinske runde po Dolenjski, nekaj članov hodi na vztrajnostne preizkušnje in tako naprej.

Naš cilj je še naprej promovirati rekreativno kolesarstvo, delati na izboljšanju odnosa do kolesarjev, organizirati dogodke in promovirati naše zveste sponzorje in donatorje.