1. MARATON KOLESARSKEGA KLUBA DOLENJSKA BALANCA PO MIRENSKI DOLINI

Kolesarski klub Dolenjska Balanca je minulo nedeljo, 25. 6. 2023 v Mokronogu pri gasilskem domu, organiziral že 17. kolesarski maraton po Mirnski dolini. Maraton je potekal na treh progah. Veliki maraton 51 kilometrov je potekal vse do Trebnjega, do roba sevniške občine, začinjen z vzponom na Hince in nazaj v Mokronog. Mali maraton na 32 kilometrov je bil speljan preko štirih občin, Družinski maraton na 12 kilometrski progi pa je kolesarjem predstavil lepote občine Mokronog. Prijavilo se je rekordno število kolesarjev in sicer 136 kolesarskih navdušencev. K odlični organizaciji pa seveda sodi tudi lepo vreme, ki nam je naklonilo prijetne temperature in sonce.

Pred startom sta navzoče nagovorila župan občine Mokronog-Trebelno mag. Franc Glušič, ki je vsem zaželel varno vožnjo in predsednik kluba Mitja Sluga. Pred dirko je zadonela tudi himna, saj je 25. junij državni praznik in 32. rojstni dan naše države. Ob 10.00 so za spremljevalnim vozilom podjetja Avto Slak startali vsi kolesarji. Na progi so kolesarje usmerjali in jih varovali še redarji Moto kluba Šentjanški Junci na motorjih. Na repu maratona je dirko spremljalo tudi reševalno vozilo Zdravstvenega doma Trebnje. Na trasi Velikega maratona sta jih pričakali bogato založeni okrepčevalni postaji, eno od njih in sicer v Hinjcah, je pogostila in pogasila tudi žejo kolesarjev velikega maratona.

Motivirani kolesarji so se resno lotili naloge in prve so cilj dosegle družine. Za njimi pa so se v cilj varno vrnili vsi kolesarji in kolesarke. V cilju so kolesarje čakale dobrote z žara, ki so jih vestno pripravili člani prostovoljnega gasilskega društva Mokronog. PGD Mokronog je poskrbelo tudi za pijačo. V zaključnem delu pa je sledila še podelitev štirih pokalov. Podelili smo pokal za najmlajšo udeleženko maratona, za najstarejšega udeleženca, najštevilčnejši ekipi in najštevilčnejši družini. Simbolično nagrado, penino smo podelili najhitrejšemu tekmovalcu, poleg tega pa smo izmed vseh udeležencev maratona izžrebali še več kot 60 nagrad. Glavno nagrado sta prispevala podjetje Loteks žensko gorsko kolo in M-Tom  počivalnik in tabure. Čestitke vsem dobitnikom in hvala vsem sponzorjem in donatorjem. Dogodek je povezala Mateja Ćirić Jamnik. Dan smo zaključili ob prijetnem druženju.

Kolesarski klub Dolenjska Balanca se zahvaljuje vsem udeležencem in prostovoljcem, ki so pripomogli k odlično izpeljanem dogodku.