Loading dogodki

Dan prireditve: nedelja, 26. 6. 2022.
Start in cilj: PGD v MOKRONOGU, ob 10. uri.
Prijave: predprijave do srede 22. 6. 2022, na TRR: 02971-0253348014 NLB, poslovalnica Trebnje in na dan prireditve od 8.00 dalje.
Startnina: bo določena mesec dni pred dogodkom.
Potek proge: proge potekajo po dolini reke Mirne in Temenice ter po okoliških gričih, so v celoti asfaltirane in razgibane. Ob progi se boste na Mirni, Hincah(Krmelj) in na startno ciljnem prostoru okrepčali. Maraton je speljan po zanimivih krajih Mirnske doline in njihovih znamenitostih.

Veliki maraton (51 km)

Mokronog – Puščava – Šentrupert – Mirna – Gomila – Rodine – Trebnje – Mirna (okrepčevalnica) – Slovenska vas – Puščava– Hrastovica – Pijavice – Gabrijele – Krmelj – Hince (okrepčevalnica) – Križišče– Tržišče –Mokronog (cilj).

Mali maraton (32 km):

Mokronog – Puščava – Šentrupert – Mirna – Rodine  – Gomila – Trebnje –Mirna (okrepčevalnica) –Mokronog (cilj).

Družinski maraton (12 km):

Mokronog – Puščava – Hrastovica – Pijavice – Mokronog (cilj).

Pravila: Na maratonu lahko sodelujejo vsi, ki se počutijo sposobni prekolesariti 51, 32 ali 12 km dolgo progo. Otroci, stari do 14 let, smejo kolesariti le v spremstvu staršev, oziroma polnoletne osebe. Maraton bo potekal ob normalnem prometu, zato so kolesarji dolžni spoštovati cestnoprometne predpise in navodila organizatorja. Udeleženci kolesarijo na lastno odgovornost in po svojih zmožnostih. Organizator ne jamči za škodo, ki jo udeleženec povzroči sebi, drugim udeležencem ali tretji osebi. Za varen potek prireditve bodo skrbela vozila organizatorja in redarji na progi. Na progi bosta dve okrepčevalni postaji, obvezna je uporaba kolesarske čelade. S podpisom prijavnice in startom kolesarji potrdijo, da so seznanjeni z določili razpisa. Na prireditvi ste dolžni upoštevati vsa splošna navodila v zvezi z aktualnimi ukrepi za preprečevanje prenosa virusa COVID 19.

Nagrade: Udeleženci, ki prevozijo maraton, prejmejo praktično nagrado, pijačo in prigrizke na okrepčevalnicah ter topel obrok in vodo na cilju. Po končanem maratonu bomo izžrebali praktične nagrade naših sponzorjev. Za konec bomo podelili pokale najstarejšemu, najmlajšemu udeležencu in najštevilčnejši ekipi ter največji družini.

Obeta se tudi bogat spremljevalen program.

Informacije: Dejan Jerele, 041-744-741

Nasvidenje v Mokronogu!

Organizator: KK Dolenjska BALANCA

Delite prispevek na družabnih omrežjih