18. Kolesarski maraton po Mirnski dolini.
MOKRONOG, 23. Junij 2024
o Dan prireditve: Nedelja, 23.06.2024
o Start in cilj: PGD v MOKRONOGU, ob 10:00 uri
o Prijave: predprijave do petka, 21.06.2024, na TRR: 02971-0253348014 NLB, poslovalnica Trebnje in na dan prireditve od 8.00 dalje.
o Startnina: Startnina: PREDPRIJAVE 15,00 € na dan maratona 20 €, DRUŽINE:30 € .
o Potek proge: Proge potekajo po dolini reke Mirne in Temenice ter po okoliških gričih, so v celoti asfaltirane in razgibane. Ob progi se boste na Mirni in na startno ciljnem prostoru okrepčali. Maraton je speljan po zanimivih krajih Mirnske doline in njihovih znamenitostih.
– Veliki maraton 51 km:
– Mali maraton 32 km:
– Družinski kolesarski maraton 12 km
• Pravila: Na maratonu lahko sodelujejo vsi, ki se počutijo sposobni prekolesariti 51, 32 ali 12 km dolgo progo. Otroci, stari do 14 let, smejo kolesariti le v spremstvu staršev, oziroma polnoletne osebe. Maraton bo potekal ob normalnem prometu, zato so kolesarji dolžni spoštovati cestnoprometne predpise in navodila organizatorja. Udeleženci kolesarijo na lastno odgovornost in po svojih zmožnostih. Organizator ne jamči za škodo, ki jo udeleženec povzroči sebi, drugim udeležencem ali tretji osebi. Za varen potek prireditve bodo skrbela vozila organizatorja in redarji na progi. Na progi bosta dve okrepčevalni postaji, obvezna je uporaba kolesarske čelade. S podpisom prijavnice in startom kolesarji potrdijo, da so seznanjeni z določili razpisa.
• Nagrade Udeleženci, ki prevozijo maraton, prejmejo praktično nagrado, pijačo in prigrizke na okrepčevalnicah ter topel obrok in vodo na cilju. Po končanem maratonu bomo iz žrebali praktične nagrade naših sponzorjev.
• Za konec bomo podelili pokale najstarejšemu, najmlajšemu udeležencu in najštevilčnejši ekipi, ter največji družini.
• Obeta se tudi bogat spremljevalen program
– Pražen krompir za vse udeležence, pripravlja TD Mokronog
– Domače pecivo za vse udeležence, pripravljajo naše TAVŽENTROŽE
Informacije: Vinko Koražija 040 989 745
Nasvidenje v Mokronogu!