• Dan prireditve: Nedelja, 26. 6. 2022
  • Start in cilj: pri PGD v MOKRONOGU, ob 10.00 uri
  • Prijave: predprijave do vključno srede 22.06.2022, na TRR: 02971-0253348014 NLB, poslovalnica Trebnje, prijave na dan prireditve od 8.00 dalje.
  • Startnina: predprijava 15€, na dan prireditve 20€, družinska 30€. Za otroke mlajše od 15 let startnine ni. Vsak udeleženec prejme spominsko darilo.
  • Potek proge: Proge potekajo po dolini reke Mirne in Temenice ter po okoliških gričih, so v celoti asfaltirane in razgibane. Ob progi se boste na Mirni, Hinjcah(Krmelj) in na startno ciljnem prostoru okrepčali. Maraton je speljan po zanimivih krajih Mirnske doline in njihovih znamenitostih.

Veliki maraton 51 km: Mokronog – Puščava – Šentrupert – Mirna – Gomila – Rodine – Trebnje – Mirna (okrepčevalnica) – Slovenska vas – Puščava –  Hrastovica – Pijavice – Gabrijele – Krmelj – Hinjce (okrepčevalnica) – Križišče – Tržišče – Mokronog (cilj).

Mali maraton 32 km: Mokronog – Puščava – Šentrupert – Mirna – Rodine  – Gomila – Trebnje – Mirna (okrepčevalnica) – Mokronog (cilj).

Družinski maraton 12 km: Mokronog – Puščava – Hrastovica – Pijavice – Mokronog (cilj).

Pravila

Na maratonu lahko sodelujejo vsi, ki se počutijo sposobni prekolesariti 51, 32 ali 12 km dolgo progo. Otroci, stari do 14 let, smejo kolesariti le v spremstvu staršev ali skrbnika oz. pooblaščene osebe. Maraton bo potekal ob normalnem prometu, zato so kolesarji dolžni spoštovati cestnoprometne predpise in navodila organizatorja. Udeleženci kolesarijo na lastno odgovornost in po svojih zmožnostih. Organizator ne jamči za škodo, ki jo udeleženec povzroči sebi, drugim udeležencem ali tretji osebi. Za varen potek prireditve bodo skrbela vozila organizatorja in reditelji na progi. Na progi bosta dve okrepčevalni postaji, obvezna je uporaba kolesarske čelade. S podpisom prijavnice in startom kolesarji potrdijo, da so seznanjeni z določili razpisa.

Nagrade

Udeleženci, kateri prevozijo maraton, prejmejo spominsko darilo, pijačo in prigrizke na okrepčevalnicah ter topel obrok in vodo na cilju. Po končanem maratonu
bomo izžrebali praktične nagrade naših sponzorjev. Za konec bomo podelili pokale najstarejšemu in najmlajšemu udeležencu ter najštevilčnejši ekipi in družini.

  • Prireditev bo ob vsakem vremenu.
  • Maraton bo potekal v okviru akcije Slovenija kolesari.
  • Informacije: Dejan Jerele, 041-744-741N

Nasvidenje v Mokronogu!
Organizator: KK Dol. BALANCA